13230698_1005978466123485_264075822_o

Primavara aduce in fiecare an un numar mare de competitii sportive, la care se aduna un numar foarte mare de participanti, unde se regasesc atat cei mai bine pregatiti din punct de vedere fizic, care toata iarna au lucrat la o baza suficient de solida care sa le permita sa traga mult mai tare in cadrul competitiilor, alaturi de restul participantilor, care sunt pur si simplu iubitori de sport si de aer liber.
In cazul meu, am planificat antrenamentele pana la inceputul lunii mai, cand aveam in plan participarea la doua competitii de alergare (una din acestea fiind Semimaratonul International Bucuresti OMV-Petrom) si bineinteles sezonul de triatlon.
Eram foarte increzator, pentru ca am avut o perioada foarte buna de antrenamente (Stelian Larga a avut grija sa imi creez o baza suficient de solida), reusind de fiecare data sa ma recuperez datorita suplimentelor oferite de catre 4living si Prolive, pe care vi le recomand cu incredere.
Doar ca evenimentele au decurs conform planificarii pana in data de 02 mai, cand aveam stabilita o ultima alergare lunga, la un ritm decent de 30 de km in padurea Baneasa, alaturi de doi Ironmani veritabili – Dan Andrei si Bogdan Ionita, doar ca o alergare normala se poate deveni o mare problema daca nu esti atent pe unde calci, astfel dupa doar 6 km de alergare am calcat pe o creanga, am alunecat si in urmatoarea clipa am facut entorsa la glezna piciorului stang.
Frustrarea unei accidentari inainte de inceperea sezonului este foarte mare, din cauza faptului ca va trebui sa fac pauza de la antrenamente si rezultatele din primele concursuri vor fi inevitabil mai slabe fata de c12885808_875604902547828_9125443612185206317_oeea ce am sperat.
Dar pentru a reusi de multe ori ai nevoie si de putin noroc, astfel am avut norocul ca GHEORGHITA DANIEL, reprezentatntul salonului de recuperare medicala KINETIC RECOVERY I RECUPERARE MEDICALA, sa se ofere, din proprie initiativa sa ma ajute sa ma recuperez, pentru ca in doua saptamani sa fiu apt de alergare iar in perioada cat nu puteam sa alerg sa imi permita sa ma antrenez la ciclism si inot, astfel incat sa nu pierd foarte mult din baza acumulata pana in acel moment.
Cu toate ca am avut ghinion de a ma accidenta inainte de startul sezonului, am avut un gram de noroc sa pot sa incep colaborarea cu Gheorghita Daniel, care imi va ajuta recuperarea si pregatirea formei fizice pe tot parcursul sezonului competitional care va urma.
Metodele acestuia de recuperare au dat roade si am putut sa iau startul in cadrul probei de 21 de km din cadrul evenimentului care a avut loc in data de 15 mai 2016 unde am parcurs primii 7 km conform planului cu o medie de 3.55 min\km, dar zilele obositroare dinaintea concursului și-au facut simțite prezența iar obiectivul propus a disparut repede din ecuatie, iar in urmatorii 3 kilometrii mi-am dat seama ca nu voi realiza ce mi-am propus, restul a fost doar chin.
Dupa orice concurs este bine sa ramai cu o invatatura de minte, iar pentru mine, invatatura acestui concurs este ca indiferent cat de bine esti pregatit, daca nu esti odihnit ai sanse minime sa iti atingi obiectivul, mai ales daca obiectivul este unul ambitios.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>